Танец-тайный язык души Архив.

Список разделов Прочее Архив закрытых тем

Описание: Сюда модераторы могут помещать ранние сообщения из длинных многостраничных тем для оптимизации работы форума

#1 Helenka » Вс, 23 мая 2010, 23:59

tatpit писал(а):Помню, но видать открыл посередине, извини

:grin:
Helenka
Автор темы
Аватара
Темы: 61
С нами: 16 лет 7 месяцев

#1921 aramat » Вт, 11 января 2011, 1:39

igudym писал(а):Раз Вы говорите, что характер у Вас простой и суровый, начнем пожалуй с героических постановок. Балет "Спартак"

aramat
Аватара
Темы: 25
С нами: 15 лет 7 месяцев

#1922 aramat » Вт, 11 января 2011, 1:42

aramat
Аватара

#1923 aramat » Вт, 11 января 2011, 2:56

igudym писал(а):Будем из Вас знатока делать, настоящего балетомана

ПОСВЯЩЕНИЕ в балетоманы.......СОСТОЯЛОСЬ.. :Dance: .... :ded_snegurka: ..
aramat
Аватара

#1924 aramat » Вт, 11 января 2011, 3:06

Монархист......а за кого вы болели в проекте как за пару....И кого вы хотели видеть в победителях....
Я прямо с самого начала обратила внимание на Тисато и Никиту и до конца болела за Никиту.../думаю, что если б ни травма
Тисато....она тоже была бы в финале/, но.........и Тисато и ,, вашей ''' Юле судьба ... :cry: ...
Кстати.....а как вам Никита?????
aramat
Аватара

#1925 aramat » Вт, 11 января 2011, 3:20

igudym писал(а):Монархист, Вы сами не из Харькова? В Харькове давние и хорошие танцевальные традиции...

ОООоооо.......А в Харькове живет моя....,,подруга дней моих суровых'''''/учились вместе и дружим....../и я сегодня буду звонить ей и поздравлять с очередным.....рождением..... :yahoo: ... Так что. :hi: ...ПРИВЕТ Харькову.. :ded_snegurka: ...
aramat
Аватара

#1926 aramat » Вт, 11 января 2011, 3:35

По волнам...нашей памяти.....Монархисту.....

aramat
Аватара

#1927 aramat » Вт, 11 января 2011, 4:24

igudym писал(а):Наташа, я тоже к своему стыду ничего не могу сказать об этой постановке. Когда читал интервью, тоже удивлялся, о чем идет речь? Может быть Тамара знает?

...А мне-то.... КАК СТЫДНО.. :wacko: :? ... Простите.. :cry: ...
aramat
Аватара

#1928 нотка » Вт, 11 января 2011, 12:04

Монархист писал(а):А можно вас ещё "поэксплуатировать", Нотка?.. :smile:
Мне, как неискушённому зрителю "Танцуют все" ещё очень нравится такой элемент женский, не знаю, как он называется, оборот ноги по вертикали. Я от него в восторге! Я заметил, что его очень хорошо (чисто) делали все художественницы на проекте. Художественниц по этому элементу можно было сразу узнавать. А, наверно, в балете этот элемент в порядке вещей и его все делают??
Да с удовольствием... :hi:
Вообще в балете нет такого движения, в классической хореографии его не используют и названия классического оно не имеет. А вот в современной хореографии часто встречается это движение, видела я его, кажется и в художественной гимнастике. В принципе человеку, имеющему хорошую растяжку, т. е. гимнастке или балерине особого труда не cоставит сделать это движение, тем более что спина наклоняется вперед и это дает возможность ноге подниматься высоко. С прямой спиной так поднять ногу... Ну... сами понимаете... Сложновато будет... :wink:
нотка
Аватара
Темы: 1
С нами: 15 лет 11 месяцев

#1929 Helenka » Вт, 11 января 2011, 14:10

Ого сколько натанцевали и наговорили :grin:
Helenka
Автор темы
Аватара

#1930 Helenka » Вт, 11 января 2011, 14:29

Монархист писал(а):Я понял - я не туда зашёл. и вы меня ненавязчиво просите покинуть помещение.

вы шо? оставайтесь здесь, располагайтесь. Мы всем рады :rose:
Helenka
Автор темы
Аватара

#1931 Монархист » Вт, 11 января 2011, 14:42

Спасибо всем за тёплый приём! :wub: :? Все ссылки обязательно просмотрю и что-то скажу по ним или сегодня вечером или уже послезавтра.
Монархист
Аватара
Темы: 117
С нами: 15 лет 9 месяцев

#1932 Постоялец » Вт, 11 января 2011, 18:04

aramat писал(а):Монархист......а за кого вы болели в проекте как за пару....И кого вы хотели видеть в победителях....
Я прямо с самого начала обратила внимание на Тисато и Никиту и до конца болела за Никиту.../думаю, что если б ни травма
Тисато....она тоже была бы в финале/, но.........и Тисато и ,, вашей ''' Юле судьба ... :cry: ...
Кстати.....а как вам Никита?????

Никита рос как универсал непосредственно на проекте. Лучший их танец считаю джаз в лифте. Особенно во второй части, когда они вышли из лифта и пошла джазовая проходка.

А ваша ссылка контемпа Юли и Макара, к сожалению, не открывается. :cry: Написано, что в "вашей стране нет прав для просмотра".
Когда ушла Юля, то я болел за одного Макара, но он без Юли особо не радовал. Вот, кстати, в том же пасадобле напортачил. Вылетел он на новационном сатирическом модерне с Женей Дехтяренко, по-моему, Тома Гретена (?), если помните, король и королева в постели. Тоже народ эту новацию не понял. Поразило, как Женя, кажется, профи-балерина, с достоинством ушла и вернулась на проект, без эмоций и слёз радости. А когда ушёл Макар, то я потерял интерес к шоу, уже не писал на форуме СТБ и просто искал лучшие номера, чтоб потом через нек. время к ним можно бы было вернуться.
Иногда мне нравился в сольниках Антон Киба, к-й чем-то похож на Вацлава Нижинского.
Постоялец
Аватара
Темы: 4
С нами: 18 лет 6 месяцев

#1933 igudym » Вт, 11 января 2011, 19:30

Продолжение радиопрограммы о балете "Катерина"... :music:

http://marichka2.multiply.com/journal/item/63

ПРЕМ"ЄРА КАТЕРИНИ У АВСТРАЛІЇ
Mar 31, '08 1:37 AM
МАРІЧКА ГАЛАБУРДА – ЧИГРИН
Сідней, 29, 30 березня 2008

ПРЕМЄРА ПОСТАНОВКИ “Катерина”
в Сіднеї, Австралія

Шевченківський місяць березень і вшанування пророка поета Тараса Шевченка в Сіднею, закінчилося постановкою балету-оперою на основі однойменної поеми Тараса Шевченка “Катерина” та його поем “Тополя” та “Гайдамаки”, - Сергія Макарова, народного артиста України, художного керівника українського танцювального театру “Сузіря” з Калґарі та чоловічого хору з міста Едмонтону.

Макаров це називає “трилогія на творчість Шевченка”, але чомусь назвав її “Катерина” ( може для привабливості глядача).

Хореографічний танцювальний театр “Сузіря” був організований в листопаді 2004 року. Мені пояснили, що половина танцюристів з “Тризуба” зараз танцюють в “Сузірї”.
Чоловічий хор з’організований в 1984 році й довголітним дириґентом його був Орест Солтикевич (грали ми неодноразово їх записи пісень в наших радіопередачах в Сіднею). Склад хору мінявся. По смерті його основоположника, до 2007 року ним дириґував Григорій Малузинський, а тепер керівником хору є музика, донедавна з Дніпропетровська й Львова, - Світлана Лисогор.
Mинулого 2007 року ставилася постановка в Калґарі, в Едмонтоні, Вінніпезі.
В четвер 27.3.2008 відбулася в Сіднейській університетській залі премєра “Катерини” в Австралії.

Так, як багатьох глядачів й я чомусь була під вражінням, що ввесь концерт це постановка “Катерина”, зрештою, так і оголошувався концерт в наших газетах. Я й незапиталася підчас своєї переписки в Михайла Дощака, організатора концертового турне ансамблю по Австралії, про деталі. Була заскочена тим, що постановка була релятивно короткою ( 40 хвилин). А шкода, бо вона отримала високу оцінку чи не всіх присутніх.

Почалася вона увертюрою, музикою, такою направду чудесною, мельодійно-драматичною ( а як йнакше могло бути) яку написав львівський композитор Євген Досенко, який довгі роки працював у ансамблі танцю ім. Павла Вірського.
“Картина” відкрилася Шевченківською піснею “Думи мої ” й виходом на сцену сліпого кобзаря (Андрій Гладишевський), який співає думу “Зажурилася Україна....Встань мати, Україно, хай ланцюг порветься!”.

Добра, блискуча, тех­ніка зокрема хлопців танцюристів, танці у їх виконанні, (навіть і хористи танцювали, - Макаров це називав ...“xop рухається, він діючий в акті”). Емоційно прозвучали патріотичні козацькі, веселі народні пісні у виконанні чоловічого хору. Масові сцени козаків з списами, шаблями, чарували своєю силою, легкістю і темпераментом. Й треба брати під увагу, що ми мали до діла з непрофесійними танцюристами, - а з молодю, аматорами (деяким по 15 – 16, 20 років, найстаршому 45 років, різниця віку у танцюристів доволі велика.) А вони сходилися на проби по 3 рази на тиждень і по 4 години танцювали, а може й більше.

Постановку можна прирівняти до “Запорожця за Дунаєм”, зокрема сцену молитви й повернення козаків в Україну, хоч не зовсім.
Макаров сказав мені, що: ...”поставити балeт-оперу на тему історії є доволі важко. Фантазія хореографа повинна дотримуватися іс­то­рії й народних переказів, поем, віршів, які підтверджують, що Запорізькe військо було дуже здисціпліноване й здобувало багато перемог над ворогом. -…”І ми спробували це пере­да­ти, зокрема силу запорізьких козаків. Відомо, що вони не лише воювали, а були жартунами. Так народились народні кроки, яких ми бачимо в українських танцях. Я передав свій власний погляд на творчість Шевченка. Це мій клясичний варянт.”
І Сергій Макаров цікаво передав всю історію козаків того часу, монголсько-татарської навали, драму кохання, яка сталася із Катериною (Oлександра Гладичевська – Наталя Ольшевська), танці й жарти козаків, їх готовість до війни, (…”Станьмо, браття Запорожці всі на бій ”, - ... “за Україну, за нашу свободу, гордий прапор козаків йде, “ – співалося в пісні), - втрата коханого Андрія (Кейл Галі - Kyle Haley) й друга по зброї на війні, який гине за волю батьківщини, - його тіло з поля бою друзі на плечах несуть, на тлі сценки, в якій Катерина з подругою на колінах у молитві за повернення коханого – (вона ще не знає, що він згинув й надіється на його повернення) - передача Катерині його шаблі й козацької шапки. Це потрясаюча картина, так чудово й зворушливо передана з відповідними піснями й насвітленням на сцені.

Я казала Сергієві Макаровому, що “по мені йшов мороз й я даремно пробувала стримувати сльози. Мені здається, що простими словами передати тобі всі мої вражіння, емоції неможливо...” !
Сергій, міцно мене обняв й сказав: -.. “я це хотів почути, значить доторкнувся твоєї душі ”.
Так, Сергій Макаров своєю постановкою, а Євген Досенко своєю музикою, пропустили через моє й сотень глядачів серце трагічну долю Катерини й неодної української жінки, яка продовж цілої історії України виглядала чи то чоловіка, чи то сина з війни. А при такій нагоді нагадуються недавні жертви молодих українських вояків в Афґаністані, Іраку чи республіках ще донедавна Юґославії, з найновішою її жертвою кілька днів тому, яких привозять додому в цинкових трунах!
...-“ Сильні емоції глядачів, то найкраща подяка за працю чи роботу для нас артистів”, - сказав мені Сергій Макаров, якого можу звати своїм другом. Надзвичайно талановитий цей друг, який в діяспорних умовах, повторююся, з дуже молодими аматорами створив таке чудо!
Нарахувала я на сцені 20 танцюристів – 15 співаків, піяністку й 2 акторів - 37 виконавців. ( може їх було й більше)
Уважаю, що постановка “Катерини” вдалася, - була серйозною, де треба жартівливою й врочистою. Словa Тараса Шевченка, що емоційно лунали з вуст співаків, перепліталися з музичними акордами, або перевтілювалося у візерунок танцю, й знов повторююся, я певна, що нікого з глядачів воно не залишило байдужим. Декорації як такої не було, була вона дуже скромною, (дивіться на знимки), а її й нетреба було, бо чудові козацькі костюми-жупани й пишні жіночі строї компенсували декорацію, яка могла би перенасичити сценки-картини або й загубитися. Все було зі смаком й професійно.

Постановка кінчається повторним виходом на сцену сліпого кобзаря з сином Катерини, який перебирає батьківську шаблю. Це образ надії, що майбутнє покоління продожуватиме боротьбу за незалежність батьківщини (“Запорожці, сили об’єднаймо, ворогів рубаймо”! – - співалося в пісні, ( що без сумніву означаєШевченка "кайдани порвіте"!)
Постійно підчас такого концерту, я вертаюся думками до сьогодення нашої Батьківщини й така постановка патріотичного напрямку запевняє (скільки разів ми це повторюємо), що народ з такою культурою, мистецтвом не можна отак собі стерти з лиця землі, ні голодоморами, ні війнами, ні чорнобильськими чи іншими катастрофами.
Коли порівняти постановку “Зимової казки”, яку Сергій Макаров ставив в нас в 2004 році з цією “Катериною”, то треба сказати, що остання була, як в Україні нераз кажуть – супер.

Ця постановка, яку Макаров назвав трилогією творчости Шевченка, а вона нам подалася під назвою “Катерина” не була точним переказом поеми Шевченка, в якій Катерина “закохалася в москаля, а Шевченко перестерігаяв “кохайтеся, чорнобриві та не з москалями, бо москалі чужі люди, роблять лихо вам, знущаються вами !”
В другій частині програми були танців (7), які відтворювали танцювальну культуру кількох реґіонів України, а поставлені за хореографією Павла Вірського, але були й хореографічні композиції Сергія Макарова: “Калина”, “Тропак”, “Тропотянка”, жіночий танок “Плескач”, “Буковинський танець”, “Козачок ”. Глядачі вітали танцюристів оваційними оплесками.
Чоловічий хор, який складається з понад 30 осіб, а до Австралії приїхало 15 співаків, співав дев’ять (9) пісень. Mожна виіменувати зокрема пісні “Як давно” (О.Підсуха-Гр.Китастий), лемківську пісню “Пливе кача”, “ Грай Кобзарю” (Т. Шевченко, Гр. Китастий).
Концерт закінчився традиційним “Гопаком”, який викликав бурю оплесків. Акробатичні етюди, море кольорів різнобарвних строїв заповнили сцену. Публіка викликувала танцюристів, 3 рази – 5 разів, не пам’ятаю, бо всі, хто сидів біля i навкруги мене плескали, голосно кричали “браво”!
А запитаєтеся, а як тим разом з строями? Мені подобалися в другій половині білі спідниці й сорочки з синім вишиттям. Жіночі строї в буковинському танці. Ага, і були фіолетові спідниці й цим разом пишні, пишні фіолетові вінки. Пригадуєте, фіолетовий колір - мій улюблений. Повторююся, всі макарівські вінки – чудові!

А клясика балету і цим разом була. Сергій Макаров 4 роки тому мене переконував і запевняв, що… “класика балету для нього щось святе і вона може лише доповнювати багацтво народного танцю”. І воно так, коли мова про постановку “Катерини”. Все було витончено, гармонійно, ніжно, гарно !
Сподіваюся, що розбуджений цим концертом в сіднейців “апетит” на чудово виконувані танці, пісні, музика в “Катерині”, (вже мені дзвонили 30.3., що і в Мельбурні сприйняли концерт наших канадійців оваційно), буде для нас запорукою, що Сергій Макаров з своїми артистами ще повернеться в Австралію з новою, подібною постановкою.
А ще хочу звернути увагу на те, що вийти з літака з далекої подорожі з іншого континенту, іншого клімату, не мати часу на аклиматизацію й на другий день виходити на сцену співати й танцювати – це подивогідне! А хто, хто, я це добре розумію й ставлюся до всіх виконавців з великою пошаною.
Вітаємо всіх вас, “канадійські” українські артисти. Ви молодці! Д’якуємо, що приїхали з концертом, бажаємо успіхів в майбутньому!

І приїжджайте до нас, а ми знову радо привітаємо вас !
igudym
Аватара
Темы: 10
С нами: 20 лет 6 месяцев

#1934 igudym » Вт, 11 января 2011, 19:32

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Полный фотоальбом: http://marichka2.multiply.com/photos/album/138
igudym
Аватара

#1935 igudym » Вт, 11 января 2011, 19:40

http://www.suzirya.com/about.html1.html

Художественный руководитель и балетмейстер театра украинского танца "Сузір'я" Сергей Макаров

Изображение

Изображение

BALLET MASTER / ARTISTIC DIRECTOR

Formerly from Kyiv, Ukraine, Mr. Makarov is currently the Artistic Director of Calgary’s Suzirya Ukrainian Dance Theatre.

Mr. Makarov graduated from the prestigious Kharkiv Ballet School of Ukraine in 1970, and began a 17 year career as a male soloist with ‘VIRSKY, the Ukrainian State Dance Company’. For the past 15 years, he has been heavily sought after worldwide for his choreographic genius, rigorous and precise dance instruction, and as an artistic director.

Mr. Makarov is one of the world’s leading exponents in Ukrainian folk-ballet and ‘Vaganova’ ballet instruction. He has held Master classes in Vaganova ballet instruction for the Kyiv Ballet School, the Royal Winnipeg Ballet, and the Western Australian Academy of Performing Arts in Perth, and has conducted advanced Ukrainian folk-ballet classes with some of the world’s finest Ukrainian dance companies, including Virsky and Hopak of Ukraine, and Tryzub, Shumka, Volya, and Rusalka of Canada.
igudym
Аватара

#1936 igudym » Вт, 11 января 2011, 19:43

Фрагмент видео балета "Катерина" на официальном сайте коллектива "Сузір'я"

http://www.suzirya.com/kat.html
igudym
Аватара

#1937 igudym » Вт, 11 января 2011, 19:51

Самодеятельный театр украинского танца "Сузір'я", Калгари, Канада

Гопак
2010
Чья постановка, коллеги, думаю особо говорить не стоит. :? :wink: Павел Павлович создал бессмертный шедевр в свое время... :wub: :rose:

2007

2007

igudym
Аватара

#1938 нотка » Вт, 11 января 2011, 19:56

Спасибо, Игорь за очередную радиопередачу. :music:
Жалко что она на украинском языке, тяжеловато он воспринимается мною с непривычки.
Самое главное из нее я поняла, что когда Вы обращаетесь к нам "господа танцюристы и танцюристки", Вы не прикалываетесь, как я думала спервоначала :-D , а это так по - украински будет "господа танцовщики и танцовщицы". А я -то думала это Вы так по-своему забавно называете нас, членов клуба голтелых балетоманов. :-D
Катерина оказалась оперой-балетом! :wacko: Красивые фотки. Жаль видео нет. Но теперь, после рассказов о канадских любителях украинской культуры я не удивлюсь что в Австралии тоже украинская хореография исполняется на высокопрофессиональном уровне. :grin:
нотка
Аватара

#1939 нотка » Вт, 11 января 2011, 20:01

igudym писал(а):Фрагмент видео балета "Катерина" на официальном сайте коллектива "Сузір'я"

http://www.suzirya.com/kat.html

Аааа! Вот и видео! Посмотрела очень мелко, показалось что все же канадские аборигены получше пляшут чем австралийские. :smile:
нотка
Аватара

#1940 igudym » Вт, 11 января 2011, 20:06

нотка писал(а):Спасибо, Игорь за очередную радиопередачу. :music:
Жалко что она на украинском языке, тяжеловато он воспринимается мною с непривычки.
Самое главное из нее я поняла, что когда Вы обращаетесь к нам "господа танцюристы и танцюристки", Вы не прикалываетесь, как я думала спервоначала :-D , а это так по - украински будет "господа танцовщики и танцовщицы". А я -то думала это Вы так по-своему забавно называете нас, членов клуба голтелых балетоманов. :-D
:? :wink: Вообще-то то, что я говорил это шутливое смешение украинского языка и русского. :hi-hi:
В украинском языке слово "танцовщик" переводится как "танцюрист", а читается (в русской транскрипции) как "танцюрЫст". Бывает, если хотят пошутить, говорят "танцурИст". На девушек "танцурИстка" или "танцОрка". :wink: :-D

нотка писал(а):Катерина оказалась оперой-балетом! :wacko: Красивые фотки. Жаль видео нет. Но теперь, после рассказов о канадских любителях украинской культуры я не удивлюсь что в Австралии тоже украинская хореография исполняется на высокопрофессиональном уровне. :grin:

Это канадский ансамбль приехал в Австралию с концертом. :smile:
igudym
Аватара

Пред.След.

Вернуться в Архив закрытых тем